Ritkán látott részvények

két részvény árfolyama

két részvény árfolyama

A jobb oldali grafikon két részvény árfolyamának időbeli alakulását mutatja.

De az árfolyamot nem mindig tudjuk megállapítani, mert ezzel a két részvénnyel csak néha-néha kereskednek.

Szerintetek egyáltalán létezik valaminek árfolyama, amikor éppen nem adják-veszik? Read More »

Post a Comment

Analitika anyaföldön

Kedves Elemzők és Adatbányászok!

Ritka lehetőség kínálkozik, ha nem is anyanyelven, de Budapesten, 2014. október 2-án.
Analytics: Putting It All to Work  angol nyelvű,1 napos, üzleti tudás kurzus lesz  Thomas Verbraken független statisztikai modellező és adatelemzési szakértő előadásában.

Valós projektek tapasztalatin keresztül ad fontos tudást a prediktív modellezés és leíró statisztikák művészetéről,
hogy segítse a stratégiai üzleti folyamatok optimalizálását és racionalizálását.
Részletek...

SAS Business Knowledge Series
Real-World solutions for today's professionals

Dear  Analysts, Data Miners in the most industries!

2nd of  October 2014., the Expert of the following topic is going to visit us to become easy available of the globally applicable methods for you.

Analytics: Putting It All to Work - Thomas Verbraken

Leverage   the knowledge and experience of our global network of experts through:

focused in-depth topics on the latest business developments

  •   courses that extend traditional software training
  •   interactive lectures, software demonstrations, and hands-on workshops.

Language of the course: English

Registration is open until 22nd of September,   2014.

Discount:

20% -   early bird registration (until 15th of September 2014)
20% - after   every full-price registration for the next candidate from the same company

Please, don’t hesitate contact us if you have any question about this BKS courses.

SAS Education
education@hun.sas.com
Tel.:   +36 1 224 2010
SAS   Institute Kft. ▪ 1122 Budapest ▪ Határőr út 36.
sas.com/oktatas

SAS® … THE POWER TO KNOW®

 

 

 

Post a Comment

„Tél volt, hó esett…

...és jöttek az ünnepek.” Igen, és idén is azon gondolkodtam, hogy mivel lehetne feldobni az eljövendő borongós időszakot, örömöt csempészni az arcokra? Eszembe jutottak a nagy fellélegzések egy-egy sikeres egyetemi vizsga után… Ez az!

Read More »

Post a Comment

SAS Nyári Egyetem – 2013. aug.28-30

A korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is megtartjuk a SAS Nyári egyetemet! A Nyári egyetem egy intenzív, háromnapos kurzus, amely során bevezetjük a diákokat a legfrissebb SAS technológiák világába. Nyitott minden nappali tagozatos hallgató számára, függetlenül attól, hogy találkozott-e már SAS technológiákkal vagy sem.

Read More »

Post a Comment

SAS Visual Analytics Roadshow – április 10.

Április 10-én szerdán Budapestre érkezik a Visual Analytics Roadshow, ahol nemzetközi és helyi szakértők segítségével mutatjuk be a SAS legújabb megoldását, a SAS Visual Analytics-et.

Read More »

Post a Comment

SAS Visual Analytics: BI és analitika egy helyen. Próbáld ki!

Amikor megkérdezik, hogy mégis hogyan lehetne besorolni a  SAS Visual Analytics-et, akkor az ember nincs egyszerű helyzetben, mert egyszerre egy üzleti intelligencia és analitikai eszköz, adatvizualizációs képességekkel rendelkezik, és memória-centrikus (in-memory) technológián alapul.

Read More »

Post a Comment

A jó, a rossz és a scorecard

Az Európai Unió többször megreformált Közös Agrárpolitikájának (KAP) alapvető célkitűzése a mezőgazdaság közösségi szintű versenyképességének növelése, a vidéki élet minőségének emelése és az élelmiszerbiztonság javítása. A célok elérése érdekében nyújtott termelői támogatásokat tipikusan állatalapú, beruházásos és területalapú kategóriákra oszthatjuk. Függetlenül azonban azok jellegétől, mértékétől és a kedvezményezetti körtől, Brüsszel intézkedései sikerességének megítéléséhez minden esetben a felhasználás ellenőrzését írja elő.

A tagállamok jogszabályi megfelelőségi vizsgálataikra számos egyedi módszertant dolgoztak ki. De ahogy azt több nemzetközi példa is bizonyítja, a jogosulatlan igénylések minél hatékonyabb feltárása érdekében a kérelmezők kockázatosságának meghatározása sok esetben valamiféle pontozótábla modellel történik. A terület egzotikusságának okán jelen bejegyzésünk középpontjába a scorecard modelleket állítjuk.

Read More »

Post a Comment

A statisztika éve


2013-ban egy világméretű kezdeményezéshez, a Statisztika Nemzetközi Évéhez (International Year of Statistics) több mint 1400 szervezet, köztük oktatási intézmények, kormányzati- és közigazgatási szervek, kutatóintézetek és vállalkozások egyaránt csatlakoztak.

De miért pont a statisztika tudományát ünneplik most oly sokan világszerte? Read More »

Post a Comment

SAS Egyetemi Program - 2012

A McKinsey Global Institute tavaly készített egy átfogó tanulmányt ’Big data: The next frontier for innovation, competition, and productivity’ címmel. Ebben az ún. Big Data jelenség különböző aspektusait, és az ebből következő jövőbeni hatásokat vizsgálták. A tanulmány egyik érdekes megállapítása, hogy becslésük szerint „az Egyesült Államokban 2018-ra 140 - 190.000 olyan betöltendő állás lesz, amelyhez mély analitikai tudás lesz szükséges.”

A SAS CEO-jának, Dr. Jim Goodnightnak a felvetésére indult el évekkel ezelőtt a SAS Global Academic Program, amelynek küldetése pontosan ennek a hiánynak a csökkentése: olyan diákok kinevelése, akik készen állnak a közeljövő analitikai kihívásaira. Ahogy az Egyetemi Program fogalmaz: ”Bridging the Gap between Academics and Business”: azaz hidat képezni az egyetemi oktatás és az üzleti élet között.

Read More »

Post a Comment

És mégis mozog a föld!

Legyen szó akár üzletről, műszaki területről vagy orvostudományról, a jövőt sokszor szeretnénk előre látni. Közismert, hogy a rendszeres adatrögzítésnek köszönhetően rendelkezésre álló idősorokból épített modellekkel képesek lehetünk az ismeretlen értékek becslésére. Az adatok időbeli alakulásának feltérképezése ugyanakkor nem csak az előrejelzések készítésének szolgálatában állhat, hanem a jelen megfelelő szintű ismeretéhez is hozzásegíthet bennünket.

Read More »

Post a Comment
  • A blog

    Üzleti analitika és üzleti intelligencia: olyan kulcsfogalmak, amelyek meghatározóak sokunk szakmai életében. Felhasználók, matematikai-statisztikai elemzők, informatikai támogatók vagyunk. Ezt a blogot a SAS Magyarország munkatársai szerkesztik, azért, hogy fórumot teremtsenek az analitikus szakmai közösségnek.
  • Iratkozzon fel!

  • Archívum

  • SAS Magyarország