Dit største aktiv kan blive din største svaghed

0

”Sanoma wants to become a truly consumer-centric and data-driven company.”

Det var et af hovedbudskaberne fra Ulla Kruhse-Lehtonen, Vice President, Customer Insight and Analytics hos Sanoma, på SAS Executive Insight den 18. september i København. Det er samtidig baggrunden for virksomhedens big data-satsning.

Sanoma er et større europæisk mediehus, som traditionelt set har baseret forretningen på abonnementer og annoncesalg. Skiftet fra print til digital er virkelighed, og det er på ingen måde nok at lave pdf-versioner af printmagasiner og lægge dem online. Evnen til at sætte agendaen i markedet bliver i stigende grad afgørende for medievirksomhederne, når de går på nettet, hvor kunderne ved blot et klik kan skifte over til en konkurrent.
Uden innovation risikerer også Sanoma at blive offer for samme tendens som Nokia, som med deres Symbian-styresystem og traditionelle design for sent indså, at deres største aktiv var ved at blive en byrde, og dermed spillede sig selv helt af banen. Magasinerne, som er det største aktiv, kan ende med at blive en stor og tung sten i skoen, hvis Sanoma ikke er klar med visioner, der kan fastholde og udvikle deres base af kunder og annoncører.

No more silos
Mediehuset har besluttet sig for at være helt i front, når det handler om at udnytte det kæmpe potentiale, der er i big data til at tegne virksomhedens strategi og vækstplaner. Det kræver dyb forankring i ledelsen, og alle områder er impliceret i processerne. Og det er nok den væsentligste erfaring fra tidligere enkeltstående analyseprojekter i virksomheden: De mest værdifulde indsigter opnås, når data kombineres på tværs af siloer, og ikke mindst kobles med data fra markedet, kunder og læsere.

Ulla fortæller i dette videointerview fra dagen om, hvorfor data er en så central del af Sanomas strategi, om segmentering og relevans for kunder og annoncører.

Længere version

Data scientist bliver det hotteste job i 2015
Ulla Kruhse-Lehtonen kom i sit indlæg også ind på kompetenceopbygning. Hun har rekrutteret et team af data scientists, dataarkitekter og udviklere – og endda en consumer data steward, som har til opgave at sørge for, at data bliver holdt i god stand, lytte til teamet og levere i rette format. Det er langtfra en simpel opgave at finde de rette profiler, og der er ingen tvivl om, at nogle af fremtidens job vil beskæftige sig med de overraskende fremtidsindsigter, som big data kan levere.

Content is still king – men data science vil være et væsentligt værktøj til at ramme rigtigt med indhold og til at definere nye trends.

Fakta: Sanoma er en af de største medievirksomheder i Europa. Sanoma underholder, informerer, underviser og inspirerer millioner af brugere hver dag på tværs af flere kanaler. Sanoma har over 1.000 medarbejdere og nøglemarkederne er Finland, Holland, Belgien og Central-/Østeuropa. 

Se video med Ulla Kruhse-Lehtonen i længere version (05:08 min), som indeholder:
  • Intro til Sanoma
  • Info om big data-projektet og Sanomas tilgang til kundeindsigt
  • Ullas anbefalinger til andre, der skal i gang med et lignenede projekt
Share

About Author

Karina Fritze

Principal Marketing Specialist

Leave A Reply

Back to Top