Annatko 12. pelaajankin onnistua?

0

Pääsin nauttimaan asiakkaiden kanssa syyskuussa hyvästä koripallomatsista, kun Susijengi jyräsi Kreikan. Illan aikana opin termin 12. pelaaja. Susijengin menestyksen salaisuus saattaakin piillä siinä, että he kehittävät asioita myös penkillä istuvan 12. pelaajan näkökulmasta.

Minua on aina urheilussa kiinnostanut, miten luodaan menestyviä tiimejä ja yksilöitä. Asia kiehtoo myös muita meillä SASilla, ja talostamme löytyykin aimo joukko esimerkiksi urheilujoukkueiden menestykseen vihkiytyneitä analyytikkoja. Ruotsalainen kollegani Christer Bodell totesi osuvasti blogissaan, että urheilu tarjoaa täydellisen areenan analytiikalle.

Susijengin innoittamana ryhdyin pohtimaan, millainen ympäristö voisi parhaiten tukea analytiikkatiimin menestystä. Tiivistin ajatukseni kolmeen kohtaan.

Rakenna ympäristö, joka tukee muidenkin kuin huippuyksilöiden kehittymistä

Monissa organisaatioissa analytiikan alustan rakentamisesta ja kehittämisestä vastaa tiimin kirkkain tähti. Tällöin saatetaan luoda yritykselle myös kokonaan oma analytiikkaratkaisu. Susijengin inspiroimana kannustaisin pohtimaan, onko järjestelmänne käytettävyydessä ja koko analytiikkaympäristössänne huomioitu myös tiimin 12. pelaaja? Mitä tapahtuu, jos huippuyksilönne lähtee, kuka osaa jatkaa järjestelmän kehittämistä? Voitteko antaa huippupelaajallenne välillä myös huilitauon?

Jokainen tiimin jäsen tietää suunnan ja tavoitteet

Urheilujoukkueen menestyksen takana on iso joukko ammattilaisia valmentajista huoltajiin. Analytiikkatiimikään ei voi toimia yksin. Parhaat tulokset saavutetaan tutkitusti silloin, kun analytiikalle on laadittu selkeä suunnitelma, joka on linjassa koko organisaation strategian kanssa. Analytiikkatiimi toimii kuten koripallojoukkueessa huoltajat ja valmentaja: heidän tehtävänään on tukea korien saamista, ei nostaa itseään keskiöön.

Kasvata määrätietoisesti fanijoukkoa

Fanit ovat tunnetusti tärkeitä urheilujoukkueille, sillä tuen lisäksi heidän joukostaan nousevat myös ehkä tulevaisuuden pelaajat. Myös analytiikkatiimisi tarvitsee faninsa. Voisitteko pyytää esimerkiksi organisaatiossanne palveluistanne eniten hyötyviä pitämään esityksiä, miten he ovat hyötyneet tiiminne työstä? Fanipohjaa voitte kasvattaa myös kouluttamalla analytiikkaan vihkiytymättömiä sen saloihin. Myös SAS tekee analytiikan fanipohjan kasvattamisessa määrätietoista työtä: tarjoamme esimerkiksi verkossa veloituksetta analytiikan kursseja, joihin voi osallistua ihan kuka tahansa.

Kun nämä kolme asiaa ottaa haltuun, ei vain tulokset parane, vaan pelistä toivottavasti tulee myös hauskempaa. Itse nautin Susijengin pelistä sen verran, että entisen yleisurheilijan löytää varmasti koriskatsomosta jatkossa useinkin.

Jos muuten haluat lisää tutkittua tietoa analytiikkatiimin kehittämisestä, kannattaa ladata SASin White Paper: Beyond the Hype: The Hard Work Behind Analytics Success.

Tags
Share

About Author

Johan Sandell

Country Manager

Johan Sandell on SAS Instituten Suomen maajohtaja ja Nordic-johtoryhmän jäsen. Hänen tärkeimpänä tehtävänään on varmistaa, että paikallisorganisaatio tarjoaa suomalaisille asiakkaille parasta asiakaskokemusta ja -palvelua, sekä tukea myyntitiimiä tuottamaan analytiikalla lisäarvoa asiakkailleen. Sandell on valmistunut Hankenista kauppatieteiden maisteriksi yritysjuridiikan koulutusohjelmasta. Urheilumiehenä hän kilpaili nuorempana yleisurheilulajeissa, mutta nykyään Sandell kuluttaa lenkkipolkuja vain rentoutuakseen. Hänen toinen intohimonsa ovat pohjoismaiset dekkarit, joita ilman hän ei matkusta minnekään.

Leave A Reply

Back to Top