Stine Raaholt fra Kræftens Bekæmpelse sætter medlemsdialogen i system

0
Stine Raaholt, specialist i Direct Marketing, Kræftens Bekæmpelse
Stine Raaholt er cand. merc. i økonomisk markedsføring fra CBS. Med tre børn på 2, 4 og 6 år er hun vant til at jonglere med mange bolde. ”Kompromis-ernes kunst” kalder hun det.

Stine Raaholt er specialist i direct marketing og har igennem de seneste 7 år arbejdet for Kræftens Bekæmpelse. Hun holder på SAS Forum d. 18 september et indlæg, hvor hun fortæller om et spændende projekt, der p.t. kører på højtryk. Jeg fangede hende på telefonen for at finde ud af mere om, hvem hun er, og hvad det går ud på.

Hvad går jeres projekt ud på?

- Det handler om, at vi skal kunne ramme vores støtter der, hvor de er. Vi arbejder med detaljeret segmentering i vores kommunikation. Projektet giver os mulighed for at udarbejde mere systematiserede kampagneflow med mange forgreninger baseret på f.eks. scoringsparametre, som vi har fundet frem til i vores segmenteringsmodel. En vigtig del af dette er at kende medlemmernes historik, så vi kan agere efter denne adfærd.

Målet er selvfølgelig at kunne time og tilpasse vores kommunikation til de enkelte medlemmer, så den bliver så vedkommende som muligt. Projektet skal også give os øget automatisering, så vi nemmere får mulighed for at lave mere komplicerede og indbyrdes afhængige kampagner.

Hvordan er I nået hertil – og hvad er din rolle?

- Vi var ikke nået hertil uden en fælles strategi, som både it, marketing og data- og analyse køber ind på. Det nytter jo ikke noget, hvis det færdige system alligevel ikke fungerer godt, fordi der f.eks. ikke er styr på hardwaren til at drifte systemet. Dette projekt spiller sammen med et data warehouse-projekt, som er forankret på tværs af huset.

Jeg er selv fremtidig bruger af systemet, og jeg har fået rollen som projektleder, fordi jeg har en naturlig interesse for data og teknologi samtidig med, at jeg repræsenterer den gruppe af medarbejdere, der stiller opgaverne og planlægger kampagnerne i dagligdagen. Man kan sige, at det er min mission at få de forskellige verdener til at hænge bedre sammen. Jeg håber også at kunne løfte barren for vores forretningsmæssige ambitioner endnu mere.

Hvilket råd vil du give andre, der skal i gang med et lignende SAS-projekt?

- Jeg tror, at det kan være en stor fordel at lade en bruger stå i spidsen for projektet. Mit fokus er de forretningsfordele, vi kan få ud af projektet, og jeg kender brugssituationen til bunds.

Derudover er det meget vigtigt, at man som organisation på forhånd har afstemt, hvor man vil hen med projektet. Vi skal væk fra, at systembrugere, it-eksperter og data- og analysefolk arbejder ud fra hver deres definition af sandheden og faktisk ufrivilligt kan komme til at modarbejde hinanden. Derfor er det vigtigt at definere fælles mål, før projektet går i gang.

Share

About Author

Rikke Ørberg

Digital Marketing Specialist

Jobområde: Digital Marketing Specialist, arbejder med hjemmesider, kampagner og nyhedsbreve i den nordiske region. Er tovholder og redaktør på bloggen. Jeg skriver på bloggen, fordi: Jeg tror på, at viden skal deles. Mit bidrag til bloggen er at videreformidle gode historier og lærerige pointer, som jeg får nys om via indlæg på seminarer, kundeinterviews og kolleger. Jeg brænder for: Kommunikation, som løfter kompetencer, skaber overblik og inspirerer. At gøre det komplicerede enkelt. Digitale løsninger, som kan hjælpe danske virksomheder og organisationer med at blive mere effektive.

Leave A Reply

Back to Top