Hjælp turister og tilflyttere med at se lyset

1

Tegning: Målrettet information til tyske turister på webMens jeg sad under en parasol på terrassen i Toscana og gispede i sommervarmen, faldt jeg over denne overskrift i Jyllands-Posten: Danmark er tredjedyreste feriedestination i Europa. I artiklen forklarer pressechefen for Visit Denmark, at Danmark er presset af, at det tyske område Mecklenburg-Vorpommern har produktudviklet og dermed fået flere turister – underforstået på bekostning af Danmark, hvor 60% af de overnattende gæster er tyskere.

Produktudvikling er et interessant ord i den sammenhæng, men handler måske om, at turisterne har fået øje på de gode ting, der findes i området. Og hvordan har de så det? De har sikkert fået hjælp til at se mulighederne af turistbureauer som Visit Denmark.

Lækrere end Mecklenburg-Vorpommern 
Da jeg normalt arbejder med at analysere data og bearbejde dem til brugbar information, synes jeg, at her ligger en oplagt mulighed for at bruge og arbejde med de tilgængelige data, koble dem og analysere på, hvad den enkelte eller mindre grupper interesserer sig for og målrette markedsføringen, hjemmesider, apps osv. præcis efter det, de ønsker, og gøre sig lidt mere lækker end naboen Mecklenburg-Vorpommern. Se på, hvad sydtyskere, norske byboere og hollændere søger på hjemmesiden, se på hvad de var tilfredse med ved tidligere besøg og giv dem præcis det, de ønsker, når de besøger hjemmesider, apps, facebook osv., så deres søgen efter et feriemål stopper dér.

I øvrigt et fuldstændigt tilsvarende problem, som de kunder, jeg arbejder med til hverdag, står overfor i forhold til at tiltrække nye borgere. Man skal hele tiden være lidt bedre end naboen. Også her er det oplagt at analysere sig frem til den lille forskel, der kan være afgørende for eventuelle tilflyttere.

Præsentér netop det, som tilflytteren søger
For tilflyttere gælder det nemlig som for turisterne, at det handler om at kunne præsentere det, de søger efter, så deres søgning stopper dér. Selvfølgelig er der ting, en kommune ikke kan ændre på, som f.eks. drømmeboligen for tilflytterne, og det er måske lidt dyrt lige at lave en ny svømmehal, fordi det er på ønskesedlen, men kommunen kan i hvert fald sørge for at fremhæve de gode ting, der findes i kommunen.

Det skal ikke ske ud fra, hvad hjemmesideredaktøren selv måtte synes er attraktivt, men på baggrund af søgninger på hjemmesiden, forespørgsler til kommunen, brugerundersøgelser osv. Altså benytte de data, der beskriver, hvad det er en tilflytter søger, til at tilrette hjemmesiden, når en potentiel tilflytter er på siden. Hvis mange potentielle tilflyttere eksempelvis mener, at attraktive byggegrunde er afgørende for, hvor de slår sig ned, skal kommunens side med grundsalg, byggemodning osv. være let tilgængelig for dem.

Egentligt er min pointe ret simpel: Det handler om at bruge den viden og de data, man har, og ikke bare lade dem blive i skuffen.

Tags
Share

About Author

Thomas Post

Sr Technical Consultant

Jobområde: Jeg arbejder som seniorkonsulent på det kommunale område. Jeg leverer BI-løsninger, der skal sikre bedre informationer og beslutningsmuligheder til kommunale ledere og medarbejdere. Jeg skriver på bloggen, fordi: Jeg vil gerne bidrage til en debat, hvor kommunernes ledere og medarbejdere kan træffe de bedste beslutninger på baggrund af et højt informationsniveau. Jeg brænder for: At levere gode løsninger, som giver kunderne værdi og sætter dem i stand til lettere at træffe de rigtige beslutninger.

1 Comment

Leave A Reply

Back to Top