Målrettet sygdomsforebyggelse med brug af analytics

1

På det netop gennemførte SAS Forum med mere end 1000 deltagere præsenterede Heidi Juul Madsen, sekretariatschef for sundhedssekretariatet i Odense Kommune, et helt konkret eksempel på, hvordan man kan bruge analytics til at differentiere de kommunale tilbud.

Forebyggende indsats imod rygning
Sammen med SAS har Odense Kommune gennemført et pilotprojekt, hvor mulighederne for tidligt at identificere sandsynlige rygere blev afprøvet og viste gode resultater.

Bag projektet ligger strategien 'Ny Virkelighed Ny velfærd', som går ud på at levere velfærdsydelser til borgerne på nye måder. Dette i erkendelsen af  at der ikke kommer flere penge, samt at der skal fokuseres mere på samskabelse og forebyggelse for at opnå de ønskede resultater.

Se kort videoklip fra dagen, hvor Heidi fortæller om projektet samt de mange videre perspektiver hun ser i brugen af analytics på udgiftstunge områder som:

    • Langvarige sygedagpengeforløb
    • Kronikere og indlæggelser
    • Anbringelser
    • Kontanthjælp
    • Frafald under uddannelse

 

 

 

Tags
Share

About Author

Peter Mortensen

Business Development Director

Jobområde: Forretningsudvikling til sundhedsområdet. Er en del af SAS Institutes Center of Excellence for Health Care i Norden. Jeg skriver på bloggen, fordi: Sundhedsområdet står over for store udfordringer i de kommende år, hvor analytiske løsninger kommer til at spille en større og større rolle. Jeg vil gerne være med til at sætte analytiske løsninger ind i en sundhedsmæssig kontekst og synliggøre den værdi, de kan udgøre for kvaliteten og patientsikkerheden. Jeg brænder for: Sundhedsområdet og at gøre en forskel. Jeg brænder for at være sammen med vores kunder, når vi kan idégenerere og kvalificere, hvordan analytiske løsninger giver forretningsmæssig værdi for dem.

1 Comment

Leave A Reply

Back to Top