Til tasterne på SAS Forum og udvid din SAS kundskaber!

SAS Forum er lige om hjørnet og ved du, at SAS Education har særlige kurser inden og under konferencen?

En af mine ekstremt erfarne kolleger fra SAS Professional Services, Michael Larsen, underviser i DS2. Er du vild med datasteppet? DS2 er datastep på adrenalin, og er du til adrenalin kicks så tag en time-out fra den daglige trummerum og deltag på halvdagskurset.

Cec_3_1

Barbara og jeg underviser på et andet SAS Forum kursus omkring datakvalitet og vi freestyler, så du lærer teknikker, som hjælper dig med at finde sygdomstegn i dine egne data frem for SAS Institutes kursusdata. Kom og vær med til vores hands-on sessioner under selve SAS Forum, hvor du lærer om SAS Studio – den nye SAS web editor, SAS DM Studio og datakvalitet, SAS Visual Analytics og meget andet.

Deltager du ikke på workshops så kom forbi alligevel. Vi byder på god kaffe i hyggelige omgivelser og hele SAS Education står parat til at rådgive dig om kurser og SAS software.

Jeg glæder mig til at se dig på SAS Forum. Fortsat god sommer!

Cecily

Post a Comment

Hvad har du i vente på SAS Forum 2014?

SAS Forum 1

Årets SAS Forum nærmer sig og her hos SAS er vi godt i gang med forberedelserne. Vi er faktisk så langt, at vi er klar til at løfte lidt af sløret for, hvad dagen kommer til at bringe.

Jeg har taget min blok i hånden og lister rundt og stiller indlægsholderne spørgsmål om, hvad de har planer om at underholde med. Så kan I få lidt inspiration til, hvad I skal lægge i jeres program.

Men først vil jeg se på årets tema og hvordan programmet er opbygget, for der er lidt nye ting i støbeskeen.

Fokus på SAS-brugeren

Vi har stillet helt skarpt på alle jer, der sidder og arbejder med SAS og vil forsøge at give jer viden og inspiration til at udføre jeres arbejdet mest effektivt. Det gælder både for programmøren, analytikeren og udvikleren.

Derfor kommer SAS Forum til at fokusere på 4 forskellige områder: Read More »

Post a Comment

Kender du SAS® Web Studio?

Sikke en sommer! SAS® Web Studio med moduler inden for Business Data Network, Reference Data Manager samt Dashboard og Monitor har gjort deres hoser grønne over for en ekstrem modtagelig underviser. SAS® Web Studio er data governance kort og godt, og SAS Institute er blandt de førende inden for denne gruppe af software.

Jeg har undervist i SAS i over 23 år og med stærkt fokus på det administrative/tekniske blev jeg vældig inspireret af at opdage, at SAS rådede over en kæmpe suite af SAS værktøjer inden for data management, som dækker discipliner inden for data governance, master data management og data kvalitet. Jeg følte, at jeg måtte slippe det tekniske en stund og har med ildhu kastet mig over data management og de forretningsmæssige problemstillinger forbundet med dette område.

Cec_2_1

Read More »

Post a Comment

Dorte Aaquist Hougaard står i spidsen for SAS-modernisering hos Lundbeck

Privat har Dorte to børn og er glad for Geocaching – skattejagt i naturen med gps.

Privat har Dorte to børn og er glad for Geocaching – skattejagt i naturen med gps.

Lundbeck har igennem de seneste måneder med succes opgraderet deres SAS-platform til SAS® 9.4, hvilket betyder, at programmering nu foregår i SAS® Enterprise Guide®. I den forbindelse har de givet 55 SAS-brugere i Danmark, Singapore, USA og Frankrig et fælles kompetenceløft.

Dorte Aaquist Hougaard, som til daglig er leder for 16 SAS-programmører i afdelingen Biometric Programming, har stået for projektet.

“Det er virkelig gået godt, vi har kunnet holde budget og tidsplaner, og vi er meget tilfredse med de performanceforbedringer og den ny funktionalitet, vi har fået ud af at opgradere vores SAS-miljø. Vi har også fået gode tilbagemeldinger på uddannelsesdelen,” fortæller Dorte.

“Sandkasse” i projektopstart 
Når det samlede opgraderingsprojekt forløb stramt og effektivt, skyldes det ifølge Dorte i høj grad, at de tog sig tid til at teste den nye software, inden beslutning om opgradering blev taget.

“Vi gjorde det uformelt ved brug af en sandkasseserver og et par pc’er uden det papirarbejde og den dokumentation, der normalt hører til et it-projekt i medicinalbranchen,” forklarer Dorte. “Det gav os et rigtig godt overblik, og vi fik mulighed for at lave en risikoanalyse og realistiske budgetter og tidsplaner. Det kan jeg varmt anbefale alle, der skal i gang med et lignende projekt.”

Fælles SAS-kurser over nettet
Projektets kurser blev planlagt i samarbejde med SAS Institutes uddannelsesafdeling. Udfordringen var at gøre dette på en god måde uden for meget rejseaktivitet, og løsningen blev at transmittere SAS-instruktørens undervisning live via webex – og samtidig supplere dette med et Lync-videomøde, så deltagerne kunne se og høre hinanden. “Der var nogle små udfordringer, men ikke noget, vi ikke kunne løse,” siger Dorte. Read More »

Post a Comment

Dieselbiler og specialepriser

Fordrer Facebook politisk debat? Hvilke idéer om et specifikt produkt taler folk om på internettet? Hvilket billede tegner WiFi af dine venskaber? Hvorfor køber vi dieselbiler? Og hvor i Danmark rammer blodprop i hjertet oftest? 

Anders Munk-Nielsen løb med førstepladsen og en præmie på 10.000 kr. Desuden får han fornøjelsen af at møde Jim Goodnight til en snak om dataanalyse og statistik. Her er han sammen med Jens Olivarius, som er nordisk marketingdirektør i SAS Institute.

Anders Munk-Nielsen løb med førstepladsen og en præmie på 10.000 kr. Desuden får han fornøjelsen af at møde Jim Goodnight til en snak om dataanalyse og statistik. Her er han sammen med Jens Olivarius, som er nordisk marketingdirektør i SAS Institute.

Det er meget forskellige spørgsmål at svare på. Fællesnævneren for dem er, at de er komplekse og svære spørgsmål, og at de alle ligger til grund for specialer, der kom i finalen til vores Analytics Specialepris.

For spørgsmålene blev alle besvaret med kyndig brug af statistiske metoder og grundige dataanalyser.

Det var et tæt løb og efter fem imponerende oplæg havde dommerpanelet en svær opgave i at finde en vinder. Dommerpanelet bestod af Kaare Brandt Petersen (SAS Institute), Anne Olesen (SAS Institute) og David Earle (Braintrust), og deres valg faldt på Anders Munk-Nielsen, som afleverede specialet ”Diesel cars and environmental policy” i Økonomi ved Københavns Universitet i august sidste år.

Specialet blev så godt, at han har valgt at arbejde videre med emnet i en ph.d., som handler om biler i Danmark generelt og forskellige dynamiske aspekter af bilejerskab og brug.

Read More »

Post a Comment

5 bud på fremtidens dataanalytikere

Hvert år bliver der lavet mange rigtig gode specialer, hvor der arbejdes grundigt og opfindsomt med statistiske analyser og databehandling – dem vil vi gerne have frem i lyset og præmiere. Derfor har vi i samarbejde med Braintrust oprettet en pris for bedste speciale med analytics.

Vi har modtaget et væld af gode og kvalificerede specialer, hvorfra vi har udvalgt 5 finalister. De skal i dag konkurrere om Analytics Specialeprisen 2014.

Der er i øjeblikket stort fokus på dataanalytikerens rolle, og den er endda blevet udråbt til det 21. århundredes mest hotte job. Om der følger dyre biler og champagne med, skal jeg ikke kunne sige, men vi kan vist roligt konstatere, at det er en funktion, som allerede nu er stærkt efterspurgt både i erhvervslivet og den offentlige sektor.

Vores finalister er 5 rigtige gode bud på nogle, der allerede i deres studie har gjort godt brug af grundig dataanalyse og solide statiske metoder. Læs selv med her, hvor de præsenterer deres specialer: Read More »

Post a Comment

Det gode SAS-program #15: Bestem kolonnerækkefølgen i din tabel

Denne anbefaling handler om rækkefølgen af kolonner i din SAS-tabel. Typisk danner du tabeller med datasteppet eller PROC SQL.

Vi anbefaler:

  1. Benyt FORMAT statement i starten af datasteppet til at bestemme kolonnerækkefølge
  2. Benyt SELECT statement i PROC SQL til at vælge kolonner og bestemme rækkefølge

Alternativ 1:

data ny_tabel;
   format /* kolonne-rækkefølge */;
   set gammel_tabel;
run;

Benytter du datasteppet til at oprette en SAS-tabel, og ønsker du at ændre kolonnerækkefølgen, er vores anbefaling, at du benytter et FORMAT statement, som placeres inden tabeller indlæses med SET eller MERGE statement. Read More »

Post a Comment

Det gode SAS-program #14: Rækkefølgen af dine steps

Denne anbefaling handler om den rækkefølge, du skriver dine steps i. Overordnet set er vores anbefaling:

Opbyg din kode efter det logiske jobflow

Lad os først se på et jobflow:

Dette diagram viser klart det logiske jobflow i udførelsen af en opgave. I ovenstående eksempel har vi to datasæt, vi ønsker at sætte sammen og rapportere på. Data er organiseret på en sådan måde, at vi skal bruge PROC TRANSPOSE til at lægge data til rette inden det efterfølgende MERGE og rapportering. Read More »

Post a Comment

Det Gode SAS-program #13: Rækkefølgen i et PROC step

Denne anbefaling handler om den rækkefølge, du skriver dine statements i i et PROC step. Det er oftest ikke afgørende for dit output, men af forståelsesmæssige årsager og for at sikre nem vedligeholdelse er disse anbefalinger vigtige.

De overordnede anbefalinger er:

  1. Lad altid dine BY og WHERE statements stå øverst, da disse er generelle indlæsnings-statements.
  2. Saml de specifikke kolonne-statements, der hører til det pågældende PROC step, så disse står samlet i midten.
  3. Lad FORMAT og LABEL statements stå til sidst, da disse er generelle statements mht., hvordan output skal se ud.
  4. Husk altid at definere data med et DATA=, også selvom det senest brugte datasæt anvendes automatisk, hvis man ikke definerer data.
  5. Tilføj et TITLE og/eller FOOTNOTE statement med en dynamisk makrovariabel ved brug af WHERE statements.

Et PROC step bør altså opbygges således:

Placering i PROC steppet Opgave
BY, WHERE Indlæsning og udvælgelse af data
Specifikke kolonne-statements, der passer til den specifikke procedure
FORMAT, LABEL Tilpasning af udseende af output

Read More »

Post a Comment