SAS Specialepris – og vinderen er…

Sidste uge slog vi dørene op til vores årlige konference SAS Forum. Det var en dag med et hav af indlæg om analyse, Big Data, Data Management, Business Intellingence, SAS Programmering og meget andet. Som noget nyt, var der sat fokus på nye unge Data Science-talenter, vi holdt nemlig finalen i konkurrencen om SAS Specialepris derude.

Finalisterne lige før deres 5-minutters oplæg.

Finalisterne lige før deres 5-minutters oplæg.

I finalen var Jeevitha Yogachandiran fra Aalborg Universitet, Simon Sørensen og Frederik Greisen fra Københavns Universitet og Sune Schöttler fra Aarhus Universitet. Du kan læse om deres specialer her.

5 års studier bliver kogt ned til ét speciale og til SAS Forum gav vi finalisterne den svære opgave, at fortælle om deres speciale i et oplæg på 5 minutter! Det kræver gode formidlingsevner og evnen til at skære ind til kernen. Evner som alle finalister mestrede fornemt til trods for, at de stod i et lokale fyldt med skarpe analytikere og datajonglører. Keld Zornig, SAS Danmarks direktør, ærgrede sig da også over, at han ikke nåede at få fat i finalisterne, inden de er blevet ansat til anden arbejdgiver.

Så valget var svært for dommerpanelet, men det faldt på… Read More »

Post a Comment

Finalen i SAS Specialepris!

bog-sas-for-studerende-500px-kvadratiskSå er finalisterne fundet til SAS Specialeprisen 2015. Vi har udvalgt 3 ud af mange gode specialer, som gør smuk brug af kvantitativ metode og databehandling til at belyse en problemstilling. De indsendte specialer kom fra mange faglige retninger og understregede tilsammen, hvordan kløgtig brug af dataanalyse kan gøre os klogere på dagpengesystemet, på uddannelsesvalg og på forecasting af salg – se bare her blandt vores finalister: Read More »

Post a Comment

Webinarer om SAS-programmering

Skal du i gang med at bruge SAS eller har du behov for at få opfrisket din SAS-viden? Så er vores webinarer et godt sted at starte. Webinarerne er allerede løbet af stablen, men vi har optaget dem alle, så du kan blive klogere on demand. Seks af vores erfarne konsulenter deler ud af deres SAS-kundskaber, så du også kan komme godt i gang. Vi dækker et emne per webinar, så du kan shoppe rundt alt efter niveau og behov.

SAS for Studerende står bag webinarerne, men alle må kigge med og det er naturligvis gratis. Se eller gense webinarerne her:

Ane

Post a Comment

SAS Hotties – hot info til dig, der vil være på forkant med SAS-software!

Hotties1.1

Begreber som data governance, high performance analytics, hadoop og meget andet fylder rigtig meget i SAS-kommunikationen lige nu, og du er måske kun interesseret i SAS-programmering. Det kan også være, at diverse SAS-fora inspirerer dig, men du føler dig overvældet over alt det nye SAS.

Med SAS Hotties-bloggen får du en 100% subjektiv vurdering af kun to SAS-software værktøjer, som er hot lige nu. Opbygning af kompetencer i værktøjerne er vigtig, hvorfor jeg serverer tips, så du kan blive 100- meter mester!

SAS® Office Analytics 7.1 er en regulær SAS Hottie til masserne!

SAS Office Analytics (SAS OA) er til dig, som elsker at arbejde i Excel! Med SAS OA kan du bygge BI-rapporter og avancerede statistiske analyser baseret på SAS-procedurer, som udnytter SAS-motorens høje omdrejninger. Integration til MS Office, SAS Enterprise Guide, Stored Process Facility og mulighed for at integrere SAS-rapporterne og analyserne i Sharepoint er nøglefunktionalitet i SAS OA. Har du også SAS Visual Analytics kan du integrere VA-data og rapporter med SAS OA.

Read More »

Post a Comment

PROC LOGISTIC – Er en skole offentlig eller privat?

I denne artikel vil der blive opstillet en predictions-model, der kan forudsige, om en skole enten er en privatskole eller en offentlig skole ud fra de svar, den enkelte skole har givet til nogle udvalgte spørgsmål i OECD’s PISA-undersøgelse. Formålet med en sådan model kunne være at forudsige, om en skole er offentlig eller privat, når den ikke har oplyst dette.

Data

Data, der er brugt i denne artikel, er data fra OECD’s PISA-undersøgelse 2012. Data er frit tilgængelig for alle og kan hentes fra følgende link: http://pisa2012.acer.edu.au/downloads.php.

Datasættet, som er brugt, er den tekstfil, der kan downloades under ’School questionnaire data file’. På hjemmesiden er der også link til et SAS®-program, som kan omskrive tekstfilen til et SAS-datasæt. I artiklen er det dette datasæt, der bliver taget afsæt i, dog er indholdet blevet reduceret og modificeret.

Problemstilling

Den problemstilling, som artiklen ønsker at afdække, er at undersøge, om man kan opstille en predictions-model, der kan forudsige, om en skole, som har deltaget i undersøgelsen, enten er en privatskole eller en offentlig skole. Dermed kigges der først på sammensætningen af private og offentlige skoler i undersøgelsen.

SHY.1.1

Read More »

Det gode SAS-program #21: Gem tal i karakterkolonner

I SAS findes der kun 2 typer af kolonner: karakter og numerisk. En numerisk kolonne kan kun indeholde tal, hvorimod en karakterkolonne kan indeholde bokstaver, tal og specialtegn.

Vi anbefaler:  Gem tal i karakterkolonner, hvis du ikke skal foretage beregninger

Eksempel

Her et lille testprogram med tre numeriske kolonner og en karakterkolonne. Vi har oprettet talkolonner som numeriske uden at tænke meget over det.

Dgs#21.1

Read More »

Post a Comment

SAS Specialepris - hvad laver vinderen et år efter?

Jeg mødtes med sidste års vinder af SAS Specialeprisen, Anders Munk-Nielsen, for at høre lidt om, hvad han har bedrevet siden han vandt prisen sidste forår. Og hvad han tog med sig fra specialepriskonkurrencen.

Det viser sig, at han skulle have et lille venskabeligt skub til at sende sit speciale ind til konkurrencen:

En sidegevinst ved at vinde SAS Specialeprisen sidste år var at møde Jim Goodnight til en snak om datakilder og selvfølgelig dieselbiler, som Anders' speciale handlede om.

En sidegevinst ved at vinde SAS Specialeprisen sidste år var at møde Jim Goodnight til en snak om datakilder og selvfølgelig dieselbiler, som Anders' speciale handlede om.

”Jeg tænkte, at der sikkert var vildt mange spændende projekter og mit ikke var interessant nok til at blive valgt ud. Og så blev jeg overrasket over, at fokus for udvælgelsen var gode analytiske evner og ikke så meget teknik og værktøj”

Heldigvis sendte han specialet ind og han indrømmer, at det var lidt at et selvtillidsboost at gå hen og vinde konkurrencen. En sidegevinst ved at være med i konkurrencen var at blive tvunget til at se på sit projekt med nye øjne

”Vi skulle lave en 5 minutters præsentation af vores speciale, som skulle formidle den viden, vi var nået frem til til folk uden for vores egen faggruppe – det var en lærerig proces. Når man har siddet med projektet så længe, så får man et had-/kærlighedsforhold til det, så det var fedt at tage det frem på ny og male med den brede pensel”

Det hjalp ham også, da han senere skulle skrive en artikel om projektet til Børsen.

Tværfaglighed Read More »

Post a Comment

Data Scientist – Skal du have ny jobtitel?

En ny jobtitel er ved at dukke frem i Danmark, nemlig Data Scientist.  Jeg har konstateret, at flere af jer, der arbejder med SAS software, er begyndt at bruge Data Scientist som stillingsbetegnelse.

Det synes jeg er meget interessant dels fordi det kan være en mere korrekt beskrivelse af de arbejdsopgaver I udfører, dels fordi det måske fortæller, at I er begyndt at arbejde på en ny måde med analyser og high performance computing på store datamængder.

Så hvad er mere nærliggende end at undersøge lidt data. Jeg kørte lidt SAS-programmer på vores kontaktdatabase i SAS Institute. Jeg har udvalgt personer, der arbejder på kerneområderne med SAS-software (databehandling, analyse, business intelligence, statistik, databaser m.v.) og fundet de mest anvendte stillingsbetegnelser.

Så ud fra disse tusinder af personer er jeg nået frem til følgende 20 mest anvendte stillingsbetegnelser blandt danske SAS-brugere/udviklere. Dette er en såkaldt word-cloud, hvor størrelsen på teksten er udtryk for, hvor hyppigt den pågældende stillingsbetegnelse er anvendt.

Kilde: Data fra SAS Institutes kontaktdatabase.  Note: Vi opdaterer stillingsbetegnelser løbende (f.eks. når du er i kontakt med os og skriver en ny stillingsbetegnelse), men selvfølgelig er disse data ikke helt opdateret.

Kilde: Data fra SAS Institutes kontaktdatabase.
Note: Vi opdaterer stillingsbetegnelser løbende (f.eks. når du er i kontakt med os og skriver en ny stillingsbetegnelse), men selvfølgelig er disse data ikke helt opdateret.

Read More »

Post a Comment

Det gode SAS-program #20: Begræns antallet af steps og få hurtigere svartid

SAS er vidunderligt let at arbejde med. Man løser sin opgave iterativt med et step ad gangen. Det gør det lettere at løse opgaven. Men når man er færdig med opgaven, bør man revidere programmet og reducere antallet af steps for at gøre koden lettere at overskue og hurtigere at udføre.

Vi anbefaler:

  1. Løs din opgave iterativt; dan koden trin for trin
  2. Revider dit program og reducer antallet af steps

Eksempel

Der er rigtig mange måder, hvorpå man kan undgå at lave ekstra steps i SAS. Her kommer et eksempel, hvor vi udnytter, at man i et PROC-kald kan styre input og output. Tabellen SASHELP.CITIYR indeholder 10 rækker og 7 kolonner. Vi vil gerne transformere den til 2 rækker og kun beholde data fra 2 af de oprindelige kolonner. Det gør man med den super smarte PROC TRANSPOSE.

Dgs#20.1

Read More »

Post a Comment

Lær SAS hjemme fra sofaen

SAS for studerende holder en webinarrække henover foråret, hvor du kan få en indføring i SAS-programmering, databehandling, statistiske analyser og grafik i SAS.
Første webinar er allerede løbet af stablen, men du kan stadig nå at være med - vi optog nemlig webinaret, som gav en introduktion til SAS-programmering i SAS Studio. bog-sas-for-studerende-500px-kvadratiskDu kan se webinaret her, så du kan nå at være med næste gang, hvor vi kommer dybere ned i databehandling med SAS.

Resten af programrækken ser således ud og alle er velkomne til at deltage:

  • Databehandling med SAS (2 timer)
    Instruktør: Steen Hyldgaard
    03.03.15 kl. 09.00

Se en optagelse af webinaret

Få kode og datasæt fra webinaret

Read More »

Post a Comment