SAS Specialepris - erfaringer fra sidste års vindere

0

SAS Institute er glade for igen i år at invitere dygtige studerende til at deltage i konkurrencen om SAS Specialepris. Det er tredje år, prisen bliver uddelt, og vi ser frem til igen at sætte fokus på gode specialer, som på en opfindsom og grundig måde har benyttet kvantitativ metode. Erfaringerne fra tidligere år har understreget den bredde spændevidde i specialerne, som indtil nu har dækket alt lige fra dieselbiler - til medicinske bivirkninger - til velfærd. Netop velfærd var fokus i sidste års vindende speciale, som belyste velfærdseffekten af at ændre dagpengesatsen. Vi har talt med vinderne af sidste års Specialepris, Frederik Greisen og Simon Sørensen omkring deres deltagelse i SAS Specialepris 2015, hvordan det er gået dem siden, samt hvilke gode råd de har til dette års deltagere.

Hvad fik jer til at deltage i SAS Specialepris 2015?
Vi havde i 2014 skrevet et speciale med fokus på at analysere incitamenter i dagpengesystemet via nye statistiske og økonometriske metoder. Specialet viste nogle interessante resultater herunder særligt, hvordan længden af ledighed påvirkes af dagpengesatsen, som vi gerne ville dele med andre, som også interesserer sig for anvendelsen af nye statistiske metoder.

Hvad fik I ud af at deltage i SAS Specialepris 2015?
Naturligvis pengepræmien, men mest af alt den store faglige ære ved at vinde prisen – vi ved, at mange dygtige studerende deltog, og ligeledes at en dygtig (økonomi-) studerende tidligere havde vundet prisen. Derudover lærte vi en masse af at skulle præsentere et 180-siders speciale på 5 minutter. Det var krævende at skulle destillere og formulere specialets metoder og konklusioner til et dommerpanel og en gruppe af påhører, som ikke på teknisk vis har beskæftiget sig med emnet før.

Hvad laver I nu? Og bruger I noget af jeres viden fra specialet i det daglige arbejde?
Simon arbejder i Novo Nordisk og Frederik er konsulent hos Boston Consulting Group. Ingen af os bruger direkte vores viden fra specialet i vores daglige arbejde, da vores nuværende arbejde hverken involverer arbejdsmarkedspolitiske analyser eller registeranalyser. Vi kan dog begge med sikkerhed sige, at det at arbejde med data og statistiske metoder gennem studiet og specialet har gjort os godt rustet til at tilgå datatunge opgaver i vores nuværende job og stille 'de rigtige' spørgsmål, når vi bliver præsenteret for en datatung analyse.

Hvad brugte I præmiepengene på 10.000 kroner til?
Simon brugte pengene til at supplere lejligheden med lidt ekstra møbler, og Frederik brugte pengene som tilskud til opførelsen af en altan i lejligheden.

Hvad er jeres to bedste råd til dem som overvejer at deltage i konkurrencen om SAS Specialepris 2016?
Vi syntes, at hovedudfordringen ved SAS Specialeprisen er, at der typisk er tale om meget tekniske specialer, som kan være svære for udenforstående at sætte sig ind i på fem minutter. Vores to bedste råd er derfor:
1. Skær mest muligt teknisk fra og fokuser på den 'historie', som din dataanalyse fortæller.
2. Øv præsentationen flere gange. Når man blot har 5 minutter er det vigtigt, at man har et godt flow.

Tilmelding til SAS Specialepris 2016

Igen i år er banen kridtet op, og vi har skudt endnu en runde af SAS Specialepris i gang! SAS Specialepris 2016 går til et projekt, som på en original og grundig måde har benyttet kvantitativ metode. Ved udvælgelsen lægges der ligeledes vægt på selvstændighed i anvendelsen af analytiske værktøjer, og at specialet inddrager databehandling i sådan en udstrækning, at dette bidrager til specialets overordnede kvalitet. I bedømmelsen indgår desuden evnen til at få budskabet igennem klart og præcist; også selvom modtageren ikke har stor analytisk viden og tankegang.

Så har du skrevet, eller kender du nogen, der har skrevet årets mest spændende speciale med data og statistisk analyse? Og er specialet afleveret og forsvaret inden 30. april 2016? Så er tilmeldingen til årets SAS Specialepris stadig åben. Det eneste som kræves for at deltage er at sende et referat af specialet (maks. 1 side) med karakter samt vejleders navn og underskrift til academic.dk@sas.com.

Ansøgningsfristen er den 1. maj 2016.

Læs mere om SAS Specialepris her.

Share

About Author

Signe Dyrby

Academic Program Manager

Signe Dyrby is the Academic Program Manager at SAS Institute Denmark. In her job she helps with all things related to SAS use for teaching and research at universities in Denmark.

Leave A Reply

Back to Top