SAS Specialepris – og vinderen er…

0

Sidste uge slog vi dørene op til vores årlige konference SAS Forum. Det var en dag med et hav af indlæg om analyse, Big Data, Data Management, Business Intellingence, SAS Programmering og meget andet. Som noget nyt, var der sat fokus på nye unge Data Science-talenter, vi holdt nemlig finalen i konkurrencen om SAS Specialepris derude.

Finalisterne lige før deres 5-minutters oplæg.

Finalisterne lige før deres 5-minutters oplæg.

I finalen var Jeevitha Yogachandiran fra Aalborg Universitet, Simon Sørensen og Frederik Greisen fra Københavns Universitet og Sune Schöttler fra Aarhus Universitet. Du kan læse om deres specialer her.

5 års studier bliver kogt ned til ét speciale og til SAS Forum gav vi finalisterne den svære opgave, at fortælle om deres speciale i et oplæg på 5 minutter! Det kræver gode formidlingsevner og evnen til at skære ind til kernen. Evner som alle finalister mestrede fornemt til trods for, at de stod i et lokale fyldt med skarpe analytikere og datajonglører. Keld Zornig, SAS Danmarks direktør, ærgrede sig da også over, at han ikke nåede at få fat i finalisterne, inden de er blevet ansat til anden arbejdgiver.

Så valget var svært for dommerpanelet, men det faldt på…

Simon Sørensen og Frederik Greisen fra Københavns Universitet!

For deres speciale ” Velfærdseffekten af at ændre dagpengesatsen” med begrundelsen

”Simon og Frederik vinder fordi de på original vis benytter en ny økonometrisk metode på dansk registerdata på en udfordring med stor samfundsrelevans.

Det har allerede vist sig ved at resultaterne har været fremlagt for den aktuelle dagpengekommission.

Sidst, men ikke mindst, har Frederik og Simon været i stand at formidle deres resultater levende og interessant på meget kort tid her på konferencen.”

Så glad ser man ud, når man lige har været på scenen for at få SAS Specialeprisen - og en stor flaske champagne.

Så glad ser man ud, når man lige har været på scenen for at få SAS Specialeprisen - og en stor flaske champagne.

Stort tillykke til Simon og Frederik! De løb af sted med champagne, en præmie på 10.000 kroner og ikke mindst æren.

Sidder du og knokler med dit eget speciale nu, så fortvivl ej! Der er mulighed for, at netop dit speciale får den fortjente opmærksomhed ved at vinde SAS Specialeprisen næste år. Hold øje på vores Facebook-side, hvor vi opdaterer om, hvornår der endnu en gang er åbent for at indsende specialer, som bruger data til at gøre os klogere på verden.

Ane

Share

About Author

Ane Gerken

Academic Program Manager

Ane er leder af SAS Academic Program i Danmark og Island. Hun står for servicering i forbindelse med brugen af SAS til undervisning og forskning på universiteterne, hvortil hun blandt andet udvikler uddannelsesmateriale til at komme godt i gang med at arbejde med SAS.

Leave A Reply

Back to Top