Bedre odds i markedsføringen?

I siste uka av august samlet som vanlig kremen av skandinaviske direktemarkedsførere seg på Dialogkonferansen i Strømstad, tiltrukket av en unik sosial samlingsplass og en imponerende rekke av inspirerende foredragsholder. SAS Institute var som i fjor hovedsponsor og tok seg av golfturneringen, mens Bring Dialog klarte igjen å skape et unikt personlig preget arrangement innen CRM og dialogmarkedsføring. Hovedbudskapet i år var at Analytisk CRM er lønnsomt, og at de som tar i fatt med Analytisk CRM klatrer mot toppen av CRM stigen.

Endelig er ikke SAS Institute tilnærmet alene i å påstå at også norske bedrifter kan forbedre oddsene sine i markeds- og kundekommunikasjon med analytiske metoder. Det var oppløftende!

Men vi kan allerede nå berolige Arild Horsberg i Bring Dialog med at “toppen av CRM stigen” ikke er nådd med Analytisk CRM. Det finnes i hvert fall ett trinn til som vi kjenner til. Det er Optimalisering. Optimalisering dreier seg om å forbedre sine odds gjennom analyse, men i tillegg finne hvordan ressursene bør brukes for å oppnå best avkastning på markedsinvesteringene.  SAS kunder som har tatt i bruk optimaliseringsprogramvare rapporterer om hardtslående resultater. Vi kan derfor glede Bring Dialog med at det finnes et godt hovedtema for neste års konferanse, og vi kan allerede nå be Arild Horsberg om å starte opp Powerpoint og justere på bildene.

Så la Optimalisering ligge i denne omgang og heller ta tak i begrepet Analytisk CRM. Hva mener vi egentlig med det? Det finnes sikkert mange definisjoner på Analytisk CRM, så jeg får begrense meg til å beskrive hva vi i SAS Institute legger i det.

Les hele innlegget mitt her

Øivind Magnussen, Senior Rådgiver, SAS Institute

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • About this blog

  SAS Institute er globalt ledende innen Business Analytics og Intelligence. Redaktør Bettina Stibolt deler her tanker og tips fra selskapets mange fageksperter. Delta gjerne i diskusjonene du også.
  Om meg
  Følg meg på Twitter
 • Subscribe to this blog

  Enter your email address:

  Other subscription options

 • Archives