Bedre odds i markedsføringen?

I siste uka av august samlet som vanlig kremen av skandinaviske direktemarkedsførere seg på Dialogkonferansen i Strømstad, tiltrukket av en unik sosial samlingsplass og en imponerende rekke av inspirerende foredragsholder. SAS Institute var som i fjor hovedsponsor og tok seg av golfturneringen, mens Bring Dialog klarte igjen å skape et unikt personlig preget arrangement innen CRM og dialogmarkedsføring. Hovedbudskapet i år var at Analytisk CRM er lønnsomt, og at de som tar i fatt med Analytisk CRM klatrer mot toppen av CRM stigen.

Endelig er ikke SAS Institute tilnærmet alene i å påstå at også norske bedrifter kan forbedre oddsene sine i markeds- og kundekommunikasjon med analytiske metoder. Det var oppløftende!

Men vi kan allerede nå berolige Arild Horsberg i Bring Dialog med at “toppen av CRM stigen” ikke er nådd med Analytisk CRM. Det finnes i hvert fall ett trinn til som vi kjenner til. Det er Optimalisering. Optimalisering dreier seg om å forbedre sine odds gjennom analyse, men i tillegg finne hvordan ressursene bør brukes for å oppnå best avkastning på markedsinvesteringene.  SAS kunder som har tatt i bruk optimaliseringsprogramvare rapporterer om hardtslående resultater. Vi kan derfor glede Bring Dialog med at det finnes et godt hovedtema for neste års konferanse, og vi kan allerede nå be Arild Horsberg om å starte opp Powerpoint og justere på bildene.

Så la Optimalisering ligge i denne omgang og heller ta tak i begrepet Analytisk CRM. Hva mener vi egentlig med det? Det finnes sikkert mange definisjoner på Analytisk CRM, så jeg får begrense meg til å beskrive hva vi i SAS Institute legger i det.

Les hele innlegget mitt her

Øivind Magnussen, Senior Rådgiver, SAS Institute

One Comment

 1. Posted September 22, 2011 at 12:18 | Permalink

  Hei -

  og takk for gode ord om Dialogkonferansen! Det setter vi pris på:-)
  Jo - med vår definisjon av Analytisk CRM er det toppen av stigen. Kjært barn har mange navn - i vår verden inngår Marketing ROI og hvordan skape best avkastning av marketingbudsjettet som en naturlig og integrert del av Analytisk CRM.

  I tillegg så arbeider Bring Dialog mye med å operasjonalisere de analytiske modellene - omsette de til "real life" kampanjer aktiviteter og prosesser. Og måle resultatene og effekten av disse.

  VI kaller det å omsette analysene, modellene og systemene til mer lønnsomme og lojale kunder. Da blir våre oppdragsgivere glade!

One Trackback

 1. [...] forrige innlegg skrev jeg om hvordan man kan forbedre sine odds betraktelig  ved å ta i bruk avansert analyse i direktemarkedsføringen, og derigjennom øke avkastningen på [...]

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <p> <pre lang="" line="" escaped=""> <q cite=""> <strike> <strong>